Ultranature verven : waarom ?

Ultranature natuurlijke vervenHet is niet evident om verf, vernis of een onderhoudsproduct het etiket natuurlijk, ecologisch of duurzaam op te plakken. Deze benamingen omvatten immers een aantal belangrijke punten, die niet altijd met elkaar verenigbaar zijn. De producten van Ultra Nature zijn natuurlijk en dat is eraan te zien!

Maak kennis met de “nieuwe generatie” verven!”

Alle statistieken geven hetzelfde resultaat: steeds meer mensen hebben last van allergieën. De consument is dus steeds meer op zoek naar zeer specifieke producten, die zowel natuurlijk en ecologisch, als van hoogstaande kwaliteit zijn. Ultra Nature was een van de eerste merken die producten met de term “natuurlijke verven” verkocht en die deze producten heeft gehomologeerd. De verven van Ultra Nature bestaan voornamelijk uit natuurlijke (of gelijkaardige) bestanddelen en zijn vrij van niet-biologisch afbreekbare giftige stoffen.

Ultra Nature draagt eenvoud hoog in het vaandel.

Bij de productie van klassieke verven en lakverven worden gemiddeld 15 000 chemische producten gebruikt. Van slechts een paar kennen we de volledige samenstelling. De Ultra Nature producten zijn samengesteld uit 150 grondstoffen, waarvan de extractie-, fabricatie-, transformatie- en afbraakprocessen volledig gekend en transparant zijn.

De voornaamste bestanddelen van Ultra Nature producten zijn:

Plantaardige en drogende oliën, harsen en plantenwassen, bijenwas, Schellak, alcohol, mineraal destillaat, krijt, talk, alumina, natuurlijke latex, caseïne, natuurlijke en minerale pigmenten. Wanneer we toch verplicht zijn om compromissen te sluiten, verliezen we zeker de interactie met mens en natuur niet uit het oog, en vergeten we niet hoe belangrijk het is om uitstekende technische kwaliteit te bieden. Sinds we bvb. weten dat terpentijnolie en citrusolie allergische reacties kunnen veroorzaken, gebruiken we niet alleen minder irriterende isoparafines, maar versnellen we ook op drastische wijze de ontwikkeling van producten zonder oplosmiddelen. Bovendien bedenken we nieuwe producten op waterbasis! Deze oliën en wassen “zonder oplosmiddelen” ondersteunen de natuurlijke weerstand van het hout dankzij hun getransformeerde houtbestanddelen, maar ZONDER gebruik te maken van aanvullende stoffen zoals synthetische hars of chloorhoudend koolwaterstof.

De producten van Ultra Nature worden regelmatig gecontroleerd.

De samenstelling van alle Ultra Nature producten wordt aan een voortdurende controle onderworpen. In deze context vinden wij het uiteraard belangrijk om de bestanddelen van elk van deze producten volledig vrij te geven, en om de grenzen van de geldende normen en wetten te respecteren.

Respect voor wat we doen.

Indien al onze producten op reglementaire wijze worden gebruikt, kan geen enkele schadelijke stof uit het correct gedroogde product ontsnappen. Bovendien worden bepaalde producteigen preciseringen door een onafhankelijk extern controleorganisme bekrachtigd.

Ons assortiment
Verf en onderhoud van ecologisch hout

Het is niet evident om verf, vernis of een onderhoudsproduct het etiket natuurlijk, ecologisch of duurzaam op te plakken. Deze benamingen omvatten immers een aantal belangrijke punten, die niet altijd met elkaar verenigbaar zijn. De producten van Ultra Nature zijn natuurlijk en dat is eraan te zien!