Samenstelling van onze verven

  • Bijenwas

   CERA ALBA

   Pure bijenwas. Deze was is niet gebleekt, zeer elastisch en afkomstig van de best beschikbare bronnen. Onze controles leveren een laag residugehalte op. Herkomst: Duitsland.

  • Calciumhydroxide

   Opgeloste kalk in poedervorm. Verkrijgt men door verbranding en oplossing van de kalk. Reeds in de Oudheid gebruikte men bindmilielen voor mortel en kleurstoffen op basis van kalk. Herkomst Duitsland.
  • Carnaubawas

   COPERNICA CERIFERA CERA

   Een hydrofobe harde hars afkomstig van een Braziliaanse palmsoort. De bladeren worden enkel van een volgroeide palm afgesneden. Deze palmbomen groeien voortdurend terug. De was wordt vloeibaar bij koken in water. Deze was is verzadigd en wordt fysisch gereinigd door bleekmilielen. Omwille van zijn bijzonder weerstandsvermogen wordt deze was gebruikt om de mechanische belasting van alle zachte wassen te versterken. Herkomst: Zuid-Amerika.

  • Damarhars

   SHOREA ROBUSTA RESIN

   Een van de duurste en mooiste plantaardige harsen ter wereld. De naam betekent “kattenoog” in het Melanesisch. De hars is zeer licht en vergeelt amper. De basisboom uit Sumatra produceert eveneens het zogenaamde Merantihout. De bewoners kunnen dankzij de winning van damarhars het tropische woud duurzaam gebruiken zonder de bronnen op niet-duurzame wijze uit te buiten. Het gebruik van damarhars is dus uw actieve bijdrage aan de strijd tegen de ontbossing van het tropische regenwoud. Herkomst: Azië.

  • Houtolie

   Geëxtraheerd uit de noot van de Chinese Tungboom. Wordt gebruikt als bindmiliel voor standolie van verdikte olie en is een hoogwaardig, uitstekend drogend bindmilielbestanlieel. Herkomst: Azië; bindmiliel uit Duitsland.
  • Jojoba-olie

   Olieachtige plantenwas afkomstig van de zaden van de Jojobastruik. Wordt vooral gebruikt in de cosmetica en als bestanlieel in huidproducten met beschermende en verzorgende eigenschappen. Herkomst: Noord-Amerika.
  • Glycerolester van colofonium

   Natuurlijk colofonium wordt tijdens een kookproces uit het vetbestanlieel van glycerol gehaald. Zo krijgt men een sterk elastisch bindmiliel dat zeer goed bestand is tegen weer en wind. Herkomst: Europa.
  • Natriumsilicaat

   Oplossingen van silicaten en siliciumdioxide die fijn verdeeld worden in water, en die ontstaan uit de samensmelting van kwartszand en potas. Wordt gebruikt als bindmiliel voor verven of om sap en wijn lichter te maken. Herkomst Europa.
  • Larikshars– balsem

   Hars met etherische oliën, afgetapt van boomstammen. Kleurloos, geurend naar etherische oliën, gebruikt als bindmiliel. Herkomst Europa.
  • Lijnolie

   LINUM USITATISSIMUM SEED OIL

   De lijnolie van deze plant verkrijgt men door koude en warme persing, gevolgd door niet-aggressieve raffinage en fysische ontkleuring. Door koken verandert de lijnolie in een sterk elastisch en diep penetrerend bindmiliel. Afkomstig van regionale en gecertificeerde biologische teelt. Herkomst Duitsland.

  • Vetzuur van lijnolie

   Natuurlijk vetzuur dat ontstaat door de scheiding van glycerol in lijnolie; maakt pigmenten vochtig. Herkomst Duitsland.
  • Natuurlijke gips

   CALCIUM SULFATE

   Natuurlijke gips, calciumsulfaat, afkomstig van een Duitse afzetting. Herkomst Duitsland.

  • Natuurlijke rubberlatexl

   RUBBER LATEX

   Latex afgetapt van de rubberboom die in Zuid-Oost-Azië wordt gekweekt. De latex bevat een sterk geconcentreerde natuurlijke verspreiding van natuurlijke gom (rubber) in water. We gebruiken dit product vooral als bindmiliel in lijm. Bevat altijd een beetje ammoniak om vlokvorming tijdens het transport tegen te gaan. Herkomst Asië.

  • Ricinusolie

   RICINUS COMMUNIS SEED OIL

   Droogbestendige olie, afkomstig van de subtropische ricinusboom. Wordt via dehydratie aangemaakt en via een kookproces getransformeerd tot standolie die dienst doet als bindmilielbestanlieel. Herkomst: Azië, vervaardigd in Duitsland.

  • Saffloerolie

   Olie op basis van vette distelzaden. Eens ze gedroogd zijn, worden de zaden via een kookproces getransformeerd tot standolie. De olie zal dienen als bindmilielbestanlieel met een zwakke neiging tot vergeling. Herkomst Europa.
  • Schellak

   SHELLAC

   Symbioseproduct van een lokale boom in India en de kerria lacca (lakschiluluizen) die erop leven. De harsophopingen worden van de takken verwijderd, gefilterd en warm gebleekt in doeken – bij ons niet op chemische wijze, maar op pure fysische wijze. Wordt reeds 3000 jaar lang gebruikt. Elastisch bindmiliel voor lakverven met snelle droging. Herkomst Asië.

  • Zeep

   POTASSIUM SOAP

   Vetten, olies, harsen die voornamelijk in onze eigen installaties worden verzeept door miliel van kaliumhydroxide, natrium of ammoniak. Voorbeelden van de basisstoffen voor deze zepen zijn: de zaden van de kokospalm*, gemalen palmpitten*, koolzaden* (Brassica napus), zaden van de subtropische ricinusplant (Ricinus communis), sojazaden*, zonnebloempitten uit Centraal-Europa (Helianthus annuus). Herkomst: Amerika, Europa. Vervaardiging van de zepen: Duitsland.

  • Zonnebloempitolie

   HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

   Een vette lichtgele olie op basis van zonnebloempitten. Deze olie wordt gebruikt in lakverven, verven en zepen. Herkomst Duitsland.

  • Walnotenolie

   JUGLAWS REGIA SEED OIL

   Vette walnotenolie op basis van de vruchtpulp. Bindmiliel voor kleurstoffen. Herkomst Duitsland.

  • Standolie

   Siccatief dat een thermische polymerisatiebehandeling heeft ondergaan. Deze olie wordt gebruikt in de productie van vette en synthetische vernis. Herkomst Duitsland.
  • Chroomoxide

   CHROMIUM OXIDE GREENS

   Groen mineraal chroompigment. Tijdens het productieproces wordt er onvermijdelijk vervuild, maar we hebben momenteel geen alternatief. In tegenstelling tot de zogenaamde chroom(VI)verbindingen is dit product onoplosbaar en dus niet-giftig. Herkomst Duitsland.

  • Roodijzeroxidepigmenten

   Pigmenten in fijne deeltjes die tevens zeer doorschijnend zijn en een hoge bescherming bieden tegen UV-stralen, en vooral gebruikt worden in beits. Herkomst Europa.
  • Minerale pigmenten

   Anorganische pigmenten, natuurlijke klei, kunstmatige roodijzeroxidepigmenten (zoals oker, rood bloeuloogzout, Perzisch rood, zwarte schalie) en geselecteerde minerale tinten (zoals titaandioxide, ultramarijnblauw en chroomoxidegroen). Herkomst Europa.
  • Titaandioxide

   TITANIUM DIOXIDE

   Niet-giftig wit pigment met sterk dekkende eigenschappen voor verven en lakverven. Op basis van natuurlijke mineralen (zoals bijvoorbeeld rutiel) door de scheiding van toevoegde stoffen. Wordt tevens in katalyserende vorm op grote oppervlakten gebruikt als doeltreffend pigment met een speciale structuur van fijne korrels om giftige substanties te neutraliseren. Herkomst Europa, Asië.

  • Ultramarijnblauw

   Een anorganisch pigment waarvan de kristalstructuur lijkt op die van lapis lazuli. Wordt in alle blauwe beits- en lakproducten gebruikt als mineraal pigment. Herkomst Europa.
  • Aluminiumsilicaat

   Aluminiumoxide op waterbasis die ontstaan is door erosie van aluminiumrijk gesteente of door technische precipitaten van fijne minerale afzettingen. Herkomst Europa.
  • Calciet

   CALCITE

   Natuurlijke verschijningsvorm van calciumcarbonaat (zoals krijt). Verkrijgbaar in fijn tot grof gemalen doseringen. Tevens gebruikt als minerale vulstof voor lakverven, muurverven, pleisterkalk en lijm, Europa. Kaolien (KAOLIN) Natuurlijke klei (porseleinaarde, kleisilicaat). Wordt gebruikt als minerale vulstof voor muurverven, pleisterkalk, lakverven. Basismateriaal van porselein. Herkomst Europa.

  • Krijt

   CALCIUM CARBONATE

   Natuurlijk calciumcarbonaat afkomstig uit de beste regio’s, zoals bijvoorbeeld de Hildesheimer Börde. Fijn gemalen en bezonken, dus sterke bleekeigenschappen en een zeer fijne korrel. Herkomst Duitsland.

  • Kwartszand

   QUARZ

   Siliciumanhydride, m.a.w. siliciumdioxide in kristallijne vorm, is een van de meest voorkomende mineralen op de aardkorst. Kwartszand is een zeer resistent materiaal gevormd door erosie van magmatisch gesteente. Bijna onuitputtelijke beschikbaarheid. Herkomst Duitsland.

  • Talk

   TALC

   Natuurlijk silicaatmineraal met duidelijke laagjesstructuur (“steatiet”). Wordt gebruikt als minerale vulstof voor verven en lakverven. Herkomst Europa.

  • Blauwhoutextract

   HAEMATOXYLEN CAMPECHIANUM WOOD EXTRACT

   Op basis van de schors van een boom die in een plantage wordt gekweekt. Dit extract wordt gebruikt als kleurstof; de kleurnuances bevinden zich tussen blauw, paars en zwart. Herkomst Europa.

  • Acacia catechu

   ACACIA CARECHU BARK POWDER

   Extract van verdikt sap op basis van de schors van de Indische acacia “catechu”. De acacia catechu wordt gebruikt in tinten van bruin- tot zwartgekleurde planten. Herkomst Asië.

  • Chlorofyl

   CHLOROPHYLLIN-COPPER COMPLEX

   Pigment op basis van de groene kleur in bladeren. De groene bladkleurstof van planten wordt gebruikt als kopercomplex in plantaardige kleuringen. Herkomst Europa.

  • Karmijn

   COCHINEAL

   Een rode kleurstof die aangemaakt wordt door een ongevleugeld insect dat leeft op cactussen op de Canarische eilanden en in Mexico. Wordt gebruikt als aanvulling op plantaardige pigmenten om een rode tint met blauwachtige schijn te bekomen. De rode tot paarse grondstof wordt ook gebruikt als voedingskleurstof. Herkomst Europa, Amerika.

  • Kurkuma

   CURCUMA

   Plantensoort van de gemberfamilie met intens gele pulp, die in verse en gedroogde vorm gebruikt wordt als specerij en kleurstof. Herkomst Asië.

  • Indigo

   INDIGOFERA TINCTORIA

   Verkregen door gisting van de Bengaalse indigoplant. Wordt reeds 4000 jaar lang als kleurstof gebruikt. Doet dienst als plantaardig pigment met blauwe schakering. Herkomst Asië.

  • Annatto

   Pigment geëxtraheerd door het malen van de zaden van de orleaanboom, een struik uit Zuid-Amerika. Rood pigment dat gebruikt wordt als kleurstof in voeding, cosmetische producten en plantaardige beits. Herkomst: Zuid-Amerika.
  • Meekrap (alizarinerood)

   RUBIA TINCTORUM ROOT

   Plant uit Centraal-Europa, Turkije en Iran met een hoog gehalte aan rode kleurstof, die gebruikt wordt voor rode plantaardige pigmenten in muurverven. Herkomst Europa.

  • Plantaardige kleuring-okerpigment

   Pigment en kleurstof dat volgens onze eigen methode wordt aangemaakt. Gebruikt als pigment voor tekeningen en in muurverven. De kleurstoffen (reseda, alizarine, indigo, karmijn, chlorofyl, acacia catechu, blauwhout, enz.) worden geëxtraheerd aan de hand van water en aluin. Vervolgens wordt het pigment er als okerzwart uitgetrokken, gefilterd en gewassen. Een moeizaam proces dat slechts na vele dagen een deel van de harmonieuze en schitterende kleuren vrijgeeft.
  • Reseda

   RESEDA LUTEOLA EXTRACT

   Plantaardige kleurstof (wouw) voor het aanmaken van geel plantaardig pigment. Herkomst Europa.

  • Aluin

   ALUMINIUM SULFATE

   Een wit, kristallijn poeder van calcium- en aluminiumsulfaat dat gebruikt wordt in de productie van plantaardige kleurstoffen. Herkomst Duitsland.

  • Ammoniumzeep

   Grondstoffen zoals bijenwas, oliën en harsen worden verzeept met ammoniak en gebruikt als bindmiliel of als hulpstoffen om pigmenten vochtiger te maken.
  • Aminezeep

   Gemodificeerde ammoniumverbindingen met organische bestanlielen. Zorgen voor een betere verwerking van bindmilielen in verdunde producten. Herkomst Europa.
  • Cellulose

   CELLULOSE

   Geleermiliel en organisch vulmateriaal met cellulosevezels. Afkomstig van houtcellulose door chemische reactie. Doet dienst als lijm voor behangpapier en tempera en als verdikkingsmiliel, en wordt dankzij zijn eigenschappen gebruikt bij het aanbrengen van producten. Herkomst Europa.

  • Citraat

   SODIUM CITRATE

   Natrium- of kaliumzout van citroenzuren. Herkomst Duitsland.

  • Citroenzuren

   CITRIC ACID

   Natuurlijke fruitzuren op basis van citroen met een uitstekende kalkoplossende en tandsteenverwijderende werking. Wordt aangemaakt door gisting van melasse. Herkomst Duitsland.

  • Ijzervitriool

   Komt als mineraal groen- of geelkleurig uit de aardkorst. Technisch gezien wordt ijzersulfaat aangemaakt door de oplossing van ijzer in zwavelzuur. Deze grondstof wordt gebruikt voor de conservering van hout, in de kleuring van planten en bij het leerlooien. Herkomst Europa.
  • Vetalcoholsulfaat

   Vetalcohol voornamelijk verkregen uit kokosmelk door een reactie met zwaveloxide en een oplossing van natriumhydroxide. Wordt gebruikt als basisschoonmaakmiliel. Herkomst Europa.
  • Vetzuur

   Voornamelijk hulpstoffen op plantaardige basis in de vorm van half-hydrofiele, half-hydrofobe natrium- of kaliumzouten, die perfect dienst doen als oplosmilielen om bijvoorbeeld olie in water te emulgeren. Herkomst Europa.
  • Natriumsulfaat

   Zout uit natriumchloride en zwavelzuur. Wordt gebruikt in plantaardige kleurstoffen, schoonmaakmilielen. Herkomst Duitsland.
  • Glycerol

   Heteroxene alcohol. Bestanlieel van alle dierlijke en plantaardige vetten, verkregen door de ontbinding van vetzuren. Bij ons enkel van plantaardige oorsprong. Herkomst Duitsland.
  • Arabische gom

   Ook wel bekend als acaciagom. Gedroogd plantenslijm van verschillende acaciasoorten. De gom is kleurloos tot bruin gekleurd. Hij is geurloos, lost op in warm water, is licht klevend in vloeibare vorm en wordt gebruikt in lijm en verdikkingsmilielen. Herkomst Europa.
  • Ammoniumcarbaminaat

   AMMONIUM BICARBONATE

   Wordt gebruikt als hulpstof in plantaardige kleurstoffen. Herkomst Duitsland.

  • Kaliumhydroxide

   POTASSIUM HYDROXIDE

   Krachtige alkali voor de verzeping van oliën en plantaardige vetten om doeltreffende schoonmaakmilielen te maken. Wordt verkregen door de electrolyse van kaliumchloride en water. Herkomst Duitsland.

  • Kaliumsorbaat

   Zout van sorbinezuur dat o.a. te vinden is in onrijpe vruchten. Wordt gebruikt in het stabilisatieproces van producten op waterbasis en in levensmilielen. Herkomst Europa.
  • Kamillebloemenextract

   Wordt verkregen door alcoholextractie van kamillebloemen. Beschermt de huid. Herkomst Duitsland.
  • Siliciumdioxide

   HYDRATED SILICA

   Pure siliciumdioxide met fijne deeltjes, verkregen door vlamhydrolyse van kwartszand en kalksteen zonder kristallijne structuur (kwarts). Doet dienst als vulmiliel, filter of bindmiliel in siliciumplaten. Herkomst Duitsland.

  • Kurk

   Weefsel aanwezig in de bovengrondse en ondergrondse delen van bijna alle groene planten. Enkel de zeer harde kurklaag van de schors van de kurkeik (Quercus suber) uit het Miliellandsezeebekken is economisch bruikbaar. Kan na herleiding tot fijn of grof poeder gebruikt worden als kurkmeel of als kurkkorrels. Herkomst: Europa, Duitsland.
  • Lecithine

   LECITHIN

   Natuurlijke fosfolipide die verkregen wordt op basis van sojazaden door miliel van extractie met kokend water. Heeft bevochtigende en emulgerende eigenschappen. Herkomst Duitsland.

  • Melkzuur

   LACTIC ACID

   Zuur dat verkregen wordt door de gisting van suiker door melkzuurbacteriën. Verwijdert kalkvlekken op huisraad. Herkomst Duitsland.

  • Caseïne

   Melkcaseïne. Proteïnebestanlieel van melk in de vorm van vlokken, dat verkregen wordt door scheiding van het vet in koemelk. Bindmiliel en emulgator gebruikt in kleurstoffen en lijm. Wordt gebruikt als caseïnelijm met milde alkali’s (borax). Herkomst Duitsland.
  • Natriumbenzoaat

   Zout van benzoïnezuur, dat bijvoorbeeld het voornaamste bestanlieel is in benzoïnehars. Witte, kristallijne vaste stof met stabiliserend effect op waterhoudende producten. Wordt tevens gebruikt in levensmilielen. Herkomst Europa.
  • Natriumsilicaat

   SODIUM METASILICATE

   Alkalisch natriumzout dat oplosbaar is in het water van siliciumdioxide. Als machineschoonmaakmiliel heeft het, dankzij zijn alkaliniteit, een oplossende werking op vetten, met bovendien een tandsteenverwijderende en anticorrosiebeschermende werking. Herkomst Duitsland.

  • Natriumpercarbonaat

   SODIUM CARBONATE PEROXIDE

   Zelfklevende verbinding (toevoegingsproduct) van chloorvrije bleeksoda. Valt bij hoge temperaturen uiteen in soda, water en actieve zuurstof. Dit laatste bestanlieel heeft een blekende werking op gekleurde vlekken. Herkomst Duitsland.

  • Natrium

   SODIUM BICARBONATE

   Wordt in kleurstoffen als neutralisator en bindingsvertrager gebruikt. Herkomst Duitsland.

  • Organische zuren

   Koolstofverbindingen met licht zure eigenschappen, in tegenstelling tot bekende minerale zuren zoals zwavelzuur. Zulke organische zuren, in combinatie met onze bindmilielen op basis van harsen en plantaardige oliën, verbeteren de aanbrengingseigenschappen van de verven. Herkomst Duitsland.
  • Polyasparaginezuur

   TETRASODIUM IMIDOSUCCINATE

   Albuminebestanlieel dat perfect biologisch afbreekbaar is en bijvoorbeeld de vorming van mosselschelpen controleert. Wordt gebruikt als stabilisator. Herkomst Duitsland.

  • Potas

   POTTASSIUM CARBONATE

   Milde alkali die vroeger werd gehaald uit plantaardige assen, maar tegenwoordig wordt aangemaakt met behulp van soda met potaszeep. Wordt gebruikt voor de verzeping van wassen, harsen en plantaardige oliën. Herkomst Duitsland.

  • Geëxpandeerde klei

   BENTONITE

   Natuurlijk mineraal (fylosilicaat) dat sterk kan opzwellen. Wordt gerbuikt als thixotropeermiliel voor waterhoudende producten die behandeld worden aan de oppervlakte en die een olieachtige structuur hebben met een duidelijk opzwellend effect en goed bestand zijn tegen vuil. Herkomst Europa.

  • Oppervlakte-actieve stof

   Oppervlakte-actieve stof van koolzaadolie, ricinusolie. De hulpstoffen worden speciaal uitgekozen voor de eigenlijke productie van een waterachtig bindmiliel op basis van olie en hars zonder oplosmiliel. Herkomst Duitsland.
  • Ossengal

   In de vorm van een droog verstuifd poeder. Dankzij haar hoge gehalte aan galzuren, lecithine en gisten, is ossengal perfect geschikt voor de behandeling van geconcentreerde vlekken zonder de lokale vezels te beschadigen. Herkomst Duitsland.
  • Ammoniumhydroxide

   AMMONIUM HYDROXIDE

   Alkalische oplossing van ammoniak in water; voor de productie van speciale zepen op basis van hars, was en wateroplosbare oliën, beter bekend als ammoniumzepen. Herkomst Duitsland.

  • Salicylzuur

   SALICYLIC ACID

   Een bestanlieel van talrijke planten. Wordt geëxtraheerd uit o.a. wilgenschors. Dit zuur stoot bacteriën af en wordt dus vooral gebruikt als conserveermiliel. Herkomst Duitsland.

  • Fylosilicaat

   SODIUM SILICATE

   Mineraal dat lijkt op klei, maar dat wordt gevormd door neerslag. De silicaatdeeltjes zijn in rijen gerangschikt aan het oppervlak. Fylosilicaat heeft een sterk bindend effect op calcium en is dus het belangrijkste bestanlieel van ons onthardingsmiliel. Herkomst Duitsland.

  • Zout

   SODIUM CHLORIDE

   Puur en ongedenatureerd steenzout (natriumchloride) zonder antiklontermiliel om kalkafzetting in de vaatwasser te voorkomen. Herkomst Duitsland.

  • Zilver

   SILVER

   Fijne zilverdeeltjes die opgelost zijn in water en dienst doen als conserveermiliel voor waterhoudende producten. Herkomst Duitsland.

  • Natrium

   SODIUM CARBONATE

   Milde alkali afkomstig van zoutafzettingen (salines). Natriumzout van koolzuren en van natriumcarbonaat dat als poeder gebruikt wordt in onze producten om caseïne op te lossen. Herkomst Duitsland.

  • Stearinezuur

   In grote hoeveelheden aanwezig in vetten en oliën. Wordt uit deze stoffen gehaald door splitsing van de vetten. Voor de aanmaking van stearaten die dienst doen als hulpstoffen in kleurstoffen.
  • Thiazool

   THIAZOLINONE

   Organische bindmilielen met zwavel en stikstof. Worden gebruikt als conserveermiliel in bijvoorbeeld schoonmaakmilielen, kleurstoffen en cosmetische producten. Herkomst Europa.

  • Hulpsiccatieven

   Metaalzepen die vervaardigd worden op basis van calciummineralen, kobalt, zirkonium, mangaan of ijzer en zorgen voor een kortere droogtijd van plantaardige bindmilielen. Herkomst Duitsland.
  • Ricinusolie

   Gesulfateerde ricinusolie die wordt verkregen door conversie met zwavelzuur; wordt gebruikt als hulpemulgator. Herkomst Duitsland.
  • Waterstofperoxide

   HYDROGEN PEROXIDE

   Verbinding van zuurstof en waterstof die, door de grote hoeveelheid zuurstof die hierdoor vrijkomt, perfect dienst doet als ontsmettingsmiliel. Herkomst Duitsland.

  • Azijn

   Wijnazijn. Wordt verkregen uit wijn door gisting tot alcohol en bijkomende gisting tot azijn. Natuurlijk zuur. Herkomst Duitsland.
  • Tarwemeel

   Puur graanmeel; wordt gebruikt als verdikkingsmiliel. Herkomst Duitsland.
  • Griesmeel

   Griesmeel dat dienst doet als vul- of stopmiliel. Herkomst Duitsland.
  • Xanthaangom

   XANTHAN GUM

   Product afkomstig van het sterk moleculaire en natuurlijke polysacharidemetabolisme van de niet-bewerkbare bacterie Xanthomonas campestris. Wordt gebruikt als vul- en bindmiliel. Herkomst Duitsland.

  • Zeoliet

   Aluminiumsilicaat verkregen door neerslag op basis van aluin en natriumsilicaat. Doet dienst als uiterst milieuvriendelijk alternatief voor fosfaat om de hardheid van water te verlagen. Herkomst Duitsland.
  • Oppervlakte-actieve stof uit suiker

   LAURYL GLUCOSIDE

   Reinigend miliel dat gemaakt wordt op basis van gesuikerde grondstoffen door miliel van transformatie met plantaardige oliën en toevoeging van potas bij temperaturen inferieur aan 100°C. Herkomst Duitsland.

  • Alcohol

   ALCOHOL DENAT.

   Wordt verkregen door de gisting van planten op basis van zetmeel (aardappelen bijvoorbeeld) en vervolgens door einliestillatie. Herkomst Duitsland.

  • Etherische sinaasappelolie

   CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED

   Etherische olie afkomstig van de productie van sinaasappelsap. De sterk geurende gedestilleerde delen worden gebruikt in parfums en in de aromatherapie. De minder geurdragende “terpeenbasen” worden gebruikt als oplosmilielen voor harsen en oliën. Herkomst: Amerika.

  • Etherische oliën

   Worden verkregen door destillatie van vluchtige bestanlielen van planten, vruchten en kruiden, zoals:
  • Dennenolie

   PINUS SYLVESTRIS CONE OIL

   Heldere olie van de Alpenden met een krachtige maar aangename geur. Herkomst Europa.

  • Bergamotolie

   CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL

   Echte gele etherische olie afkomstig van de schil van de vruchten van de bergamotboom (Citrus bergamia Risso). Wordt gebruikt als parfum. Herkomst Europa.

  • Citroengras | Citroenolie | Limoenolie

   CITRUS LEMON FRUIT OIL | CITRUS LEMON FRUIT EXTRACT | CITRUS AURANTIFOLIA OIL

   Echte etherische oliën van citroen en limoen, gebruikt als smaakmakers. Herkomst Europa. Azië.

  • Eucalyptusolie

   EUCALYPTUS GLOBUKLUS LEAF OIL

   Etherische olie met licht conserverende eigenschappen. Wordt door miliel van stoomdestillatie geëxtraheerd uit de bladeren van de Australische eucalyptusbomen. Herkomst Europa.

  • Dennenterpeenalcohol

   PINUS PALUS TRIS OIL

   Hoogkokende fracties uit de destillatie van balsamico-dennenterpentijnolie verkregen door katalytische hydratatie. Herkomst Europa.

  • Lavendelolie | Etherische lavendelolie

   LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL | LAVANDULA HYBRIDA OIL

   Etherische olie die door stoomdestillatie wordt geëxtraheerd uit de lavendelplanten van het Miliellandsezeebekken (Lavandula officinalis). Herkomst Europa.

  • Citroengrasolie

   CYMBOPOGON SCHOENANTUS OIL

   Destillaat afkomstig van de etherische olie van het tropische kruid Andropogon flexuosus in Oost-Indië. Herkomst Asië.

  • Rozemarijnolie

   ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL

   Etherische olie die door miliel van stoomdestillatie wordt geëxtraheerd uit echte rozemarijnblaadjes. Herkomst Europa.

  • Water

   AQUA

   Ultra Nature gebruikt water van de hoogste kwaliteit. Herkomst Duitsland.

  • Natuurlijke rubberlatex

   RUBBER LATEX

   Latex afgetapt van de rubberboom die in Zuid-Oost-Azië wordt gekweekt. De latex bevat een sterk geconcentreerde natuurlijke verspreiding van natuurlijke gom (rubber) in water. We gebruiken dit product vooral als bindmiliel in lijm. Bevat altijd een beetje ammoniak om vlokvorming tijdens het transport tegen te gaan. Herkomst Asië.

  • Ricinusolie

   RICINUS COMMUNIS SEED OIL

   Droogbestendige olie, afkomstig van de subtropische ricinusboom. Wordt via dehydratie aangemaakt en via een kookproces getransformeerd tot standolie die dienst doet als bindmilielbestanlieel. Afkomst: Azië, vervaardigd in Duitsland.

  • Saffloerolie

   Olie op basis van vette distelzaden. Eens ze gedroogd zijn, worden de zaden via een kookproces getransformeerd tot standolie. De olie zal dienen als bindmilielbestanlieel met een zwakke neiging tot vergeling. Herkomst Europa.
  • Schellak

   SHELLAC

   Symbioseproduct van een lokale boom in India en de kerria lacca (lakschiluluizen) die erop leven. De harsophopingen worden van de takken verwijderd, gefilterd en warm gebleekt in doeken – bij ons niet op chemische wijze, maar op pure fysische wijze. Wordt reeds 3000 jaar lang gebruikt. Elastisch bindmiliel voor lakverven met snelle droging. Herkomst Asië.

  • Zeep

   POTASSIUM SOAP

   Vetten, olies, harsen die voornamelijk in onze eigen installaties worden verzeept door miliel van kaliumhydroxide, natrium of ammoniak. Voorbeelden van de basisstoffen voor deze zepen zijn: de zaden van de kokospalm*, fijngemalen palmpitten*, koolzaden* (Brassica napus), zaden van de subtropische ricinusplant (Ricinus communis), sojazaden*, zonnebloempitten uit Centraal-Europa (Helianthus annuus). Herkomst Amerika, Europa. Vervaardiging van de zepen: Duitsland.

  • Zonnebloempitolie

   HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

   Een vette lichtgele olie op basis van zonnebloempitten. Deze olie wordt gebruikt in lakverven, verven en zepen. Herkomst Duitsland.

  • Walnotenolie

   JUGLAWS REGIA SEED OIL

   Vette walnotenolie op basis van de vruchtpulp. Bindmiliel voor kleurstoffen. Herkomst Duitsland.

  • Standolie

   Siccatief dat een thermische polymerisatiebehandeling heeft ondergaan. Deze olie wordt gebruikt in de productie van vette en synthetische vernis. Herkomst Duitsland.

INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients)

Ons assortiment
Verf en onderhoud van ecologisch hout

Het is niet evident om verf, vernis of een onderhoudsproduct het etiket natuurlijk, ecologisch of duurzaam op te plakken. Deze benamingen omvatten immers een aantal belangrijke punten, die niet altijd met elkaar verenigbaar zijn. De producten van Ultra Nature zijn natuurlijk en dat is eraan te zien!